Pozdravljeni!           Projekti           Predstavitev           Izhodišča           Galerija           Reference           Kontakt
  

Slikarska razstava ROŽCE v prostorih Gostilne Magovac v vasi Krka, poletje 2011

Za delovanje galerije si namestite Flash Player.

»Rožce« so pričele nastajati ob koncu zime, ko mi je bilo že dosti mraza, sivih dni in dolge teme. Tako so pod čopičem pričele nastajati rožce, ki so mi prinesle pomlad, veselje, čarobnost prebujajočega se zelenja in popolnost cvetov. Upodobila sem jih z akvarelnimi barvami in predvsem tuši, ki mi omogočajo močne barvne kontraste, ki jih imam rada. Narava ni nikoli medla, polna je življenja in utripanja, kot moje slike.

Že ko sem pred leti z barvami in reliefi urejala notranjost Gostilne Magovac, sem pustila dovolj prostora za slike, ki bi zaključile celoto. In res so jo. Slike so se povezale s prostorom in pričele ustvarjati novo podobo. Z velikim irisom na terasi nad reko Krko se spogleduje vinska trta, ki nanj riše svoj odsev.

Pri oblikovanju prostora in slikanju me zanima predvsem vzdušje, ki ga moje delo ustvari. Moj namen je, da bi se obiskovalci v teh prostorih in ob gledanju mojih slik počutili dobro, da bi začutili čar in magično privlačnost, ko pogled vedno znova pritegne kakšna podrobnost ali slika. Čarobnost, ki jo je težko ubesediti.

Svojim slikam sem dodala tudi nekaj izdelkov moje triletne hčerke Veronike, ki vsak dan znova prinaša v moje življenje toliko lepega, da brez nje tudi moje slike ne bi bile takšne, kot so.


Copyright © 2009 Bellarte. Vse pravice pridržane.