Projekti

Prva stran

Veselo stanovanje v Novem mestu

Julij 2007

Na začetku so bile bele stene in prazni prostori. V prostor je bilo potrebno pripeljati veselje, iskrivost, toplino - zato, ker je takšna Vilma. Povedala mi je, kaj ji je všeč, prelistali sva nekaj tujih oblikovalskih revij, se dogovorili za srečanje z mizarjem in stvari so stekle. Stene smo prebarvali v nežne tople tone. Tam, kjer je bilo potrebno, sem stene "odprla" in jim dala globino, drugje sem jim s strukturami in zemeljskimi barvami dodala težo. Seveda ni šlo brez navihane ovce in sončnic, ki sta Vilmina najljubša motiva. Tudi brez bleščanja ne - v spalnici sem predalniku in posteljni polici dodala plemenitost zlata, v kopalnico so umeščeni srebrni in zlati detajli. Vse pohištvo je narejeno iz masivnega bukovega lesa, ki mu igrivost in lahkotnost dajejo detajli - kocke, pozlata, barve. Stanovanje je polno zanimivih detajlov in prav vsak od njih je bil skrbno izbran - od barve kuhinjskih elementov do ročk, svetil in zaves. Fotografije ne morejo pričarati prave podobe in vzdušja, ki ga ima stanovanje, pa vendar - upam, da boste začutili vsaj delček njegovega čara.

Vilma: Na svojem, v lastnem stanovanju. Samo moje štiri stene - no, v resnici jih je nekaj več ;-)
Potem je v stanovanje prišla Katarina. In vstopile so ...
... barve, nove energije, svetloba, lepota, iskrivost ... dodala je skrivnostnost tam, kjer jo potrebujem, prizemljila mojo sanjavost ... V vsak prostor je vnesla nekaj svojega, drugačne barve, vzorce ... in kljub drugačnosti vse povezala v celoto, ki me izpolnjuje, navdihuje in mi daje moč.
In kar na lepem je iz stanovanja postal DOM.
Tu črpam energijo, ki jo potrebujem za vsak dan; se potolažim, kadar mi je hudo; se crkljam in vedno znova uživam ob drobnih detaljih. Hvala, Katarina, da si mi iz stanovanja, s pomočjo samo tebi lastne "barvne čarovnije", pomagala ustvariti dom.


Copyright © 2009 Bellarte. Vse pravice pridržane.