Projekti

Prva stran

Hiša sonca

Luče - pomlad/poletje 2005

Ko sem prvič stopila v to hišo, je kljub velikim prostorom delovala mrakobno in utesnjeno. Marjetin glavni napotek je bil, naj notranjost uredim tako, da bo v njej obiskovalcem tako prijetno, da ne bodo hoteli oditi. Pa še ime naj bi imelo sonce v sebi.

Odstranili smo lesene opaže in stene obarvali v tople, vesele barve. Ker je hiša obdana s prečudovito naravo, je kar klicala, naj jo pripeljem tudi v notranjost. Zato smo vanjo pripeljali motive pomladi, poletja in jeseni. V pritlični del sta se naselili pomlad in poletje z žarečimi oranžnimi in rumenimi barvami, ki jih poudarita tudi zelena in modra. Barvne ploskve se zlivajo preko sten in stropov in se ne menijo za vogale, razdeljenost in oglatost. Od tu se po stopnicah spustimo v kletni del, ki je bolj umirjen in zasanjan. Pričakajo nas praproti, voda, les in odprtost v naravo.

Prostoru daje poseben okvir obokanost stropov. Pri postavitvi bazena in savn smo zelo pazili, da so vsi elementi usklajeni s prostorom in da bi ohranili dvoja velika vrata, ki se odpirajo na travnik. (Postavitev je določila Vesna Radlovič, Antheia)

Organske oblike sem uporabila tudi pri oblikovanju luči. Vsaka je drugačna, svoja in posebna, celota pa usklajena. (Luči je izdelal Igor Bahor, Topolšica)


Copyright © 2009 Bellarte. Vse pravice pridržane.