Projekti

Prva stran

Terme Olimia

Avgust, september 2006

Tokrat so bila na vrsti počivališča sveta savn objekta Termalija. Arhitekt je določil okvire- reliefi v barvi stene, poslikave tonsko ravno tako v barvi stene. Vsako počivališče ima tudi svoj slogan (in vonj). V iskanju najmočnejše izrazne oblike sem imela priložnost na velikih površinah raziskovati ujemanje oblike in barve.

Na intenzivno modro osnovo sem postavila velike krožne mandale (v likovni teoriji se oblika kroga po izraznosti ujema z modro barvo). V svetlo zeleno sobo so se naselili metulji, vešče ali angeli – karkoli pač vidite v njih. Oranžna stena je strukturirana s ponavljajočimi se ženskimi hrbti. V rdečem počivališču je kvadratast stroj, ki vsebuje krožne oblike, sestavljene iz kvadratov, prostor pa dopolnjuje stena, v celoti izpisana z reliefnimi napisi »veseli se življenja« v različnih jezikih. Temno zelena stena v bližini tušev »doživljajski tuš«. V vijolično počivališče se je naselila velika rozeta.

Zgornje nadstropje je popolnoma drugačno, nekoliko se spogleduje z daljnim vzhodom. Tu so japonske savne, bambusi, svetlo temni kontrasti.


Copyright © 2009 Bellarte. Vse pravice pridržane.